ΙΟΥΛΙΟΣ ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Ο 82 ετών σήμερα Ιούλιος Θυμαρίτης, μεγάλος θαυμαστής και εραστής της θάλασσας, υπήρξε από τα επτά του κιόλας χρόνια ψαράς. Θυμάται το 1952 να πηγαίνει για ψάρεμα με τον πατέρα του και έναν κύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΙΟΥΛΙΟΣ ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Η περίπτωση του Κώστα Γεωργούλη δεν είναι και η πιο συνηθισμένη. Μολονότι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, επέλεξε να δομήσει το δικό του ονειρόκαστρο στο νησί του αντί να μεγαλουργήσει στο κλεινόν άστυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Ο άνθρωπος που βίωσε μέσα του την καλλιέργεια της γης ως ένα συνεχές εγχείρημα δημιουργίας και παραγωγικότητας, είναι ο Παπαγιάννης από τη Σίφνο. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ασχολείται με τη γη και περιγράφει τη σχέση αυτή ως πόνο, ταλαιπωρία και αγάπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΛΩΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

85 ετών και στο νησί την φωνάζουν η γιαγιά των χωραφιών. Είχε 8 αδέρφια και ήταν η πρώτη. Η γης τα κάνει όλα λέει και τα χωράφια της και η ποίηση είναι όλη της η ζωή. Έγραφε ποίηση για να κερνά τα παιδιά στα κάλαντα τις ημέρες των εορτών και αυτό την γέμιζε απόλυτη χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΦΛΩΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΡΗΣ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Ο Χρήστος Ψαρρής γεννήθηκε το 1945 και έζησε όλη του τη ζωή στη Χερρόνησο της Σίφνου που, όπως λέει, είναι ο παράδεισός του. Εδώ βλέπει τα ηλιοβασιλέματα με φίλους πίνοντας ρακές και ανταλλάσσοντας μαντινάδες, εδώ απολαμβάνει την ανατολή και το φεγγάρι και γαληνεύει η ψυχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΠΑΣΤΑΣ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Ο Κώστας Δεπάστας διαθέτει από πάππου προς πάππον εργαστήριο αγγειοπλαστικής που υπάρχει από τότε που θυμάται τον εαυτό του αλλά κι από πολύ νωρίτερα. Η οικογενειακή αυτή απασχόληση είναι για τον ίδιο «ένα κομμάτι της ψυχής του», όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΕΠΑΣΤΑΣ