“Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο”
Ένα φωτογραφικό και κινηματογραφικό ταξίδι αφηγήσεων και λαογραφίας μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημιουργώντας ένα μοναδικό βιβλίο 70-80 σελίδων και μια σειρά επεισοδίων, με στόχο την τεκμηρίωση των κατοικημένων νησιών του Αιγαίου μέσα από φωτογραφίες και βίντεο από τον Κωνσταντίνο και τον Πέτρο Σοφικίτη

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Το πλατύ χαμόγελο του Ματθαίου Μελιανού παραπέμπει στην αθωότητα μα και στην παιδική επινοητικότητα που θρέφει σκανδαλιές. Αυτός, που έμελλε να γίνει δήμαρχος της Πάτμου την τετραετία 1999-2002, όταν ήταν μικρός μετά το σχολείο βοσκούσε και άρμεγε κατσικούλες μαζί με την αδελφούλα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ

ΦΑΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Η Φανή Πρασίνου γεννήθηκε στην Καλοταρίτισσα της Δονούσας, όπου και μένει εδώ και 91 χρόνια. Θυμάται στον πόλεμο του ‘40 την επίταξη των ζώων για να προσφέρουν εκείνα τις υπηρεσίες τους στο Μέτωπο και το γεγονός πως τα έκρυβαν από τους Ιταλούς. Παρά τις δυσκολίες των καιρών που βίωσε, έμεινε ατρόμητη, δραστήρια κι αυτόνομη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΦΑΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

«Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και είμαστε από εδώ περαστικοί, και γρήγορα κιόλας.» λέει, και το υποστηρίζει δράττοντας τις καλές μέρες για να κατέβει να κάνει τα μπάνια του, όσο ο καιρός κρατάει, προτού φέρει το φθινόπωρο τα πρώτα κρύα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Έφυγα 15 χρονών στα καράβια, έλειψα 25-27 χρόνια από το νησί και γύρισα μόνιμα το ‘86. Σκοτάδια, δεν υπήρχε τίποτα τότε, ούτε λιμάνι, πηγαίναμε με βαρκάκι και μαζεύαμε όποιον ήθελε να κατέβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ