“Ιστοριογράφημα στο Αιγαίο”
Ένα φωτογραφικό και κινηματογραφικό ταξίδι αφηγήσεων και λαογραφίας μέσα από τον φακό του Κωνσταντίνου και Πέτρου Σοφικίτη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημιουργώντας ένα μοναδικό βιβλίο 70-80 σελίδων και μια σειρά επεισοδίων, με στόχο την τεκμηρίωση των κατοικημένων νησιών του Αιγαίου μέσα από φωτογραφίες και βίντεο από τον Κωνσταντίνο και τον Πέτρο Σοφικίτη

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Σε πιάνει δέος κοιτάζοντας τον Μανώλη Κοκκώνη. Νομίζεις πως το τρίγωνο που δημιουργεί η γενειάδα του στο στήθος του θα κεντήσει την επιθυμία σου να τον γνωρίσεις και να μάθεις για εκείνον. Οι γραμμές του μετώπου του μια κυματώδης θάλασσα, μια ζωντανή απεικόνιση ολόκληρης της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ

    ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Τα μάτια του έχουν δει πιο πολύ θάλασσα παρά στεριά σαν να ταξιδεύουν με την ταχύτητα της ή το αντίστροφο. Το χαμόγελό του πληθωρικό, δεσμευτικό σαν τον ήλιο, άγριο σαν τους αέρηδες και τις φουρτούνες που το δοκιμάζουν. Οι δικοί του, πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, ψαράδες και εκείνοι από την άλλη μεριά του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ

Μέσα στο καφενείο η «Κρήτη» έχει περάσει μια ζωή. Ήρθε στην Όλυμπο νύφη το ΄70, από το Διαφάνι, και έμελλε η ιστορία του καφενείου, που ξεκίνησε η οικογένεια του συζύγου της, να γίνει και δική της. Τότε ακόμη που ο ηλεκτρισμός δεν είχε φτάσει σε αυτή την άκρη του νησιού, οι θαμώνες έτρωγαν κάτω από το φως της γκαζόλαμπας, που ως και σήμερα είναι εκεί, να ανάβει άμα το ρεύμα πέφτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ